MyHelper » Як дізнатися свою долю?


Позолотіть ручку: збір по гривні
Визначеність - найбільший дефіцит в цьому неспокійному світі. Люди вже шукають не тільки грошову, а й стабільну роботу. Зустрічаючись з хлопцем, дівчина найбільше хоче постійнихвідносин. Люди похилого віку мріють, щоб менше сюрпризів приносила їм старість: чи не загострювалися хвороби, з дітьми було все добре і вчасно приносили пенсію.

Відомий вірш говорить: «Що день прийдешній нам готує?» Людей терзають питання:

1. Від чого залежить зрештою наше життя?

2. Що у мене на роду написано?

3. Як дізнатися свою долю?

4. Чи можна її змінити? Про це ми і будемо говорити сьогодні.

Повторення закону 30:19 Життя і смерть запропонував я тобі (говоритьнам Бог через Мойсея), благословення і прокляття. Обери життя. Обери життя! Давайте повторимо разом: Обери життя!

Існує три основних погляду на долю:

1. Язичницький: «Бог - диктатор мого життя». Від людини не залежить нічого. ВідкриємоРадянський енциклопедичний словник 1985 р., напевно, у багатьох він є вдома, такий бардовий тому. 1281 сторінка.
«Доля, нерозумна і незрозуміла послідовність подій і вчинків. В античності (наприклад, в стародавній Греції) розумілася як сліпа, безликасправедливість, як удача і випадковість, як незмінний життєвий шлях людини ».

Трагедія Софокла «Едіп-цар». Едіп - герой давньогрецької міфології, син Лая, царя держави-міста Фіви. Його батько, цар Лай, якому пророчили смерть від руки сина,наказав кинути його в горах. Тим не менше, життя Едіпа рятує пастух. Через багато років Едіп вбиває батька і одружується зі своєю матір'ю, не підозрюючи цього, і стає царем Фів. Дізнавшись, що таким чином він виконав давнє пророцтво оракула, Едіп осліплює себе.Він був приречений пройти цей шлях, у нього не було вибору. Осліплення себе Едіпом лише говорить про його розпачі від того, що він не може ні дізнатися свою долю, ні змінити її.

Як цей погляд проявляється в християнській церкві? Молиться пастор: - Господи, Ти сказав проСобі в Твоєму Слові: " прийшовши, чи знайду віру на землі?", Але, Господи, адже "хто шукає, той знайде", значить, Ти знайдеш
Це звучить смішно, але це - одне з виправдань своєї духовної і фізичної ліні.

Такий світогляд називається фаталізмом. Фаталізм - цевчення про безсилля людини перед обставинами.

2. Атеїстичний погляд на долю: «Тільки я - диктатор свого життя». Від людини залежить все. Приклад-соціалістична держава в нашій країні в минулому столітті. Всі ставилося з ніг на голову: Бога немає, аЛюдина - це звучить гордо; трудяг розстріляти, нероб зібрати в колгосп; інститутами повинні управляти не вчені, а партробітники; щоб почати оранку, наприклад, в Мерефі, чекали санкції з Москви.
А ось приклад з християнського життя. Після служіння брат підходитьдо однієї сестри і так натхненно говорить: - Господь мені дав сьогодні одкровення, що ти будеш моєю дружиною, ми одружимося, у нас буде багато дітей і довга благословенна життя на славу Божу! Сестра ЗЛЕГКА в подиві відповідає: - Е-е Добре. Тільки піду у чоловіка запитаю

Тобто самовпевненість - це ще одна форма фаталізму.

3.Біблейскій. Його ми розберемо докладніше.

У російській перекладі Біблії є 3 згадки слова «доля» і лише один раз це слово вжито в буквальному значенні.

Притч 29:26Доля людини - від Господа.

Схоже, від людини не залежить нічого. Щоб ти не робив, життя тобі не змінити. Якщо немає роботи - не шукай її, з математики отримав двійку - немає здібностей і не варто напружуватися, гладшаєш - що робити, шейпінг все одно недопоможе. У цьому залі повно вільних місць - все нецерковні люди вже прийняли рішення, що користі витрачати на них час.

Але в Біблії є ще вірші на цю тему.

Луки 7:30 Фарисеї і законники відкинули Божу волю про себе, і не христились від нього (ІванаХрестителя).
Значить, все вирішує людина? Або таки Бог? Втор. 30:19

Доля як життєва дорога, напрям життя, звичайно ж, існує. Але Біблія і сучасні люди вкладають у це поняття зовсім різний зміст. Ось один приклад.

Шість роківтому у себе вдома я розмовляв з абсолютно практичним, розсудливим чоловіком 37 років від роду. Більшу частину життя він був приватним підприємцем у Харкові, був одружений на дочці одного з, як кажуть, «батьків міста», керував одним з перших кооперативів, мінявмашини, коли хотів і на зорі перебудови комерції заробляв на місяць тисячу рублів, коли середня зарплата становила 200 з невеликим.

Але підсумком «веселої» життя цієї людини стало 6 весіль та 5 розлучень. Одна з співмешканок (крім цих дружин) напоїла йогоприворотним зіллям (я цілком серйозно!), і він від неї ледве позбувся. Вона ж, був такий випадок, під час сварки викинула діамантові сережки у вікно.

Третя дружина пропонувала другий колишній дружині, яка стала згодом четвертої, разом, як вона говорила, «закопати» їхзагального чоловіка. Ця третя дружина, що мала все, що забажає, була коханкою всіх його друзів і приятелів, і коли він майже вночі повертався з роботи, на питання про вечерю відповідала: «Твоя їжа в унітазі!» Пізніше вона через головного бухгалтера його кооперативу викрала документи і йомузагрожувала в'язниця. Уникнути ув'язнення цій людині вдалося, кинувши кооператив, з величезними складнощами розлучившись із цією жінкою і залишивши їй шикарну трикімнатну квартиру в будинку «Саламандра» на? имарской, машину і все майно.

Плодами його життя булитакож знущання над своїми батьками (наприклад, він надіслав телеграму з прокльонами своєї матері на 8 березня), запої, кримінальні друзі, наркотична залежність різного ступеня, пограбування, розбирання, в яких йому зламали ногу і викликали струс мозку, і, якрезультат, кілька спроб самогубства. По п'янці він мало не загинув через пожежу, яка, у свою чергу, розгорівся через непогашені сигарети.

Щоб розібратися в своєю недолугою життя, він звернувся до екстрасенса. І знаєте, яку причину його нещастьназвав той грамотій? Що не можна було його батькам називати сина ім'ям батька. Причиною всіх його безчинств і бід було те, що його батьки (навіть не він сам!) Назвали його, приміром, Михайлом Михайловичем, а не Олександром або Сергієм! І той бізнесмен звеличував цю, смішносказати, версію долі як істину в останній інстанції!

Фаталізм - це ще і підстава невіри! Чому? Тому що це привід відмовитися від боротьби з гріхом, від пізнання Бога, відкритого в Біблії, від незручностей, пов'язаних з порятунком нецерковних людей. Так, сьогодніхтось може сказати: а хіба протестантські богослови, наприклад Жан Кальвін, не вчили про приречення, про те, що Бог заздалегідь знає доля кожної людини? Вчили. Тільки їх вчення відрізняється від язичницького і атеїстичного уявлення про долю.

Бог знав, яке рішення прийме Авраам, коли велів йому принести сина в жертву? Знав. Але Авраам-то не знав! Боже знання рішення Авраама нічого не змінювало в житті Авраама! Кальвін вчив, що всякому людині варто сподіватися на те, що вже він-то точно обраний до спасіння і жити, як врятованому: прийняти Христа своїм Спасителем, вивчати Біблію і взяти служіння. Так що ніякої приреченості в цьому вченні немає. Бог говорить: Обери життя!

Наша доля в тому, що у нас немає долі. Це погляд на долю. Для нас, віруючих у Всемогутнього Бога, долі в язичницькому або безбожному сенсі не існує!

3. Біблійна формула долі - «Бог і я - друзі». Біблія вчить, що доля людини - це чудовий задум люблячого небесного Отця. Бог дає нам право прийняти Свій задум або відкинути. Бог говорить нам: Обери життя!

У чому ж виразиться тепер наше знання істини про долю?

По-перше, в завзятості і цілеспрямованості в досягненні життєвих цілей: грошових справах, здоров'я, домашніх обов'язках, роботі, навчанні, стосунках з Богом і ближніми, духовному зростанні. Я не вчу про те, що віруючі зобов'язані бути здоровими, як Адам, і багатими, як Соломон. Але Богу потрібні не тільки непомітні святі, йому потрібні нові Данило, Йосип, Давид, Мойсей, які виконають грандіозні плани Бога для вашої церкви і цього світу! Але це мають бути люди грандіозної віри.

Таким чином, перший плід знання про істини про долю - цілеспрямованість. По-друге, це знання проявиться в активному служінні і вірі у здатність нецерковних людей вибрати Христа і вічне життя, у внутрішньому, чи не удаваного оптимізму. Яскравим прикладом таких людей є християнські місіонери.

-? евностний таки був місіонер батько Браун. - Чому?

- Коли канібали посадили його в котел, він вигукнув: "Принаймні, будемо сподіватися, вони відчують тепер смак релігії!" Бог хоче зробити нас переможцями. Що потрібно для цього? Слово боже говорить нам: Обери життя!

Отже, як же дізнатися свою долю? Зараз я напророчив краще всякої ворожки. Ваша доля - це рішення, яке Ви висловили Богу в молитві сьогодні вранці. Якщо, як каже Втор. 30:19 Ви сказали Богу «так», тобто Його прийняли керівництво і прощення гріхів, то вибрали щасливе життя і ніякі вроки і наговори Вам не страшні. Якщо Ви сказали Богу «ні», то вибрали прокляття і смерть і Вашу Карма не почистить ніякої Кашпіровський.

Вибір залежить від Вас.