MyHelper » Як отримати громадянство Німеччини


У Німеччині існує заборона на друге громадянство, передбачений законом, а саме громадянство Німеччини одночасно є і громадянством Євросоюзу.

? анее закон передбачав необхідне законне проживання в Німеччині протягом 15 років для тих, хто хоче отримати німецьке громадянство. Вступ Німеччини до Євросоюзу істотно ослабило правила отримання громадянства для іммігрантів.

Тому тепер претенденти на німецьке громадянство зобов'язані прожити в країні 8 років. Однак існує важлива поправка: раніше враховувався стаж фактичного проживання, а з введенням нових правил у 2001 році враховується тільки законне проживання (роки з тимчасовим або постійним дозволом на проживання в Німеччині).

Щоб отримати громадянство іншої країни, необхідно спочатку відмовитися від німецького громадянства. Отримати громадянство Німеччини можуть декілька основних категорій людей: переселенці чи етнічні німці, євреї (як компенсація за геноцид другої світової війни), люди, позбавлені громадянства Німеччини в 1933-1945 роках.

Також необхідно мати необхідне фінансове становище. Дохід повинен бути таким, щоб забезпечувати себе і свою родину, в тому числі і дружину, якщо та не працює, а також дітей, якщо ті на дату подачі прохання на громадянство Німеччини не були повнолітніми, і тих осіб, які перебувають на утриманні претендента на громадянство. Соціальна допомога з різних громадських і урядових організацій не враховується в загальний дохід.

Претендентам на громадянство Німеччини необхідно в повному обсязі знати німецьку мову, щоб повноцінно жити в країні. Важливо не мати різних кримінальних правопорушень. Щоб отримати громадянство Німеччини потрібно відмовитися від попереднього громадянства, так як в Німеччині не визнається подвійне громадянство. Проте останнім часом спостерігається тенденція, згідно з якою багато іноземці не поспішають відмовлятися від громадянства своїх країн і отримувати громадянство Німеччини, щоб не ускладнювати собі поїздки на батьківщину.