MyHelper » Як отримати громадянство США


Ще з радянських часів у багатьох з нас залишилася мрія: поїхати на постійне місце проживання в США. Мрія хороша і цілком навіть здійсненна. Способів легально отримати громадянство США предостатньо, і тільки вам вирішувати який вам підійде. Отримання громадянства США відбувається в два етапи: подача заяви про бажання отримати громадянство, проходження співбесіди і принесення клятви. Але для того, щоб ваше заяву було прийнято, вам потрібно прожити в США 5 років як постійний житель.

  • ? абочая віза Н1-В. Підходить кваліфікованим фахівцям (інженер, хімік, програміст, архітектор). Видається на 3 роки і тільки, якщо вас офіційно викликає роботодавець, після закінчення візи ви зможете продовжити її ще на один термін, але тільки один раз. За цей час ви повинні отримати Грін-карту, що надалі дасть вам можливість отримати громадянство США.
  • Бізнес віза L-1. Для її отримання вам необхідно відкрити на території Америки власне підприємство або, наприклад, філія російського підприємства. Віза такого типу видається на рік. Якщо за рік ваше підприємство буде приносити непоганий дохід, ви зможете продовжити її ще на 3 роки, після чого зможете писати клопотання про отримання громадянства.
  • Віза інвестора ЕВ5. Для її отримання вам необхідно інвестувати понад півмільйона доларів. Радимо для отримання даної візи найняти юриста для подолання підводних каменів.
  • Лотерея Грін-карти. Один з найпростіших способів отримання громадянства. Щороку 50 тисяч людей виграють вид на проживання. Щасливчиків вибирає комп'ютер шляхом випадкового вибору. Заявку можна подати тільки на сайті Держдепартаменту США. Дружина і чоловік можуть подати заявки окремо, що збільшить їх шанси на виграш.
  • Віза нареченої К-1. Видається для в'їзду в країну на правах нареченої. Складність полягає в тому, що для отримання цієї візи, ви повинні довести, що ви знайомі з нареченим особисто, а не віртуально. Так що спочатку жених повинен приїхати до вас, а ви повинні зібрати якомога більше доказів особистого знайомства (фото, Відео , Чеки). Після цього ви зможете виїхати в Америку, де зобов'язані розписатися. Після цього після трьох років, ви можете розраховувати на отримання громадянства США.