MyHelper » Такі різні панди


Коли вимовляють слово "панда", то зазвичай мають на увазі тварина, чимось схоже з ведмедем, з симпатичними очками навколо очей. Однак на самому справи панди бувають двох видів: ті самі "очкасті", яких прийняти називати великими пандами, і малі панди, які в 3 рази менше зростанням і значно поступаються у вазі. Ці види є дуже віддаленими родичами, з загальний предок жив Міллона років тому. Далі ці два види розійшлися. Великі панди проживають в Китаї, харчуючись в основному бамбуком, для цього у них спеціально пристосований шлунок. Однак вони відносяться до хижаків і тому цілком можуть поїдати тваринну їжу, якої вони заповнюють недолік білка в організмі.

Великі панди сьогодні - вимираючий вид, у всьому світі їх залишилося не більше 1600 особин. Якщо раніше КН? відправляли панду на знак співпраці з будь-якою країною, то тепер її можна взяти хіба що в прокат на 10 років, заплативши при цьому 1 млн. доларів, причому всі з'явилися у тварини дитинчата стають власністю Китаю. До 2000 року розводити панд у неволі не виходило. Сьогодні на збереження і розмноження цього виду спрямовані всі сили. В КН? за вбивство панди чекає смертна кара. Великі панди належать до сімейства ведмежих, вони мають багато спільного з очковим ведмедем. Їх зростання в середньому досягає 120 - 150 см, а вага може доходити до 150 кг.

На відміну від своїх великих побратимів, малі панди належать до сімейства куньих і відрізняється тим, що по зростанню представник цього виду нагадує кішку, а його вага від 4 до 6 кг. ? ісунок на мордочці звірка нагадує той, що буває у єнотів, а сам забарвлення шерсті зверху може бути рудим або горіховим, знизу - темніше. Проживає мала панда в Непалі та Бутані. Основну частину часу вона проводить на деревах. Об'єднує обидва види панд їх харчування. Ставлячись до хижаків, і ті й інші харчуються переважно бамбуком, іноді в з раціон потрапляють гриби, ягоди й тваринна їжа, але 95% раціону - бамбук. Однією з основних проблем вимирання панд є загибель бамбукових заростей, що загрожує тваринам голодом.