MyHelper » Де живуть пінгвіни?


Симпатичний пінгвін викликає інтерес одним своїм виглядом. Прямоходящее істота, одягнене в строгий фрак, пінгвін більше схожий на забавного чоловічка, ніж на птицю. Тим більше, що на інших птахів він дійсно мало схожий. Пінгвін не літає, для цього він занадто великий і важкий. Зате чудово плаває, використовуючи жорсткі, не згинаються крила як ласти. У воді пінгвін робить до 120 гребків в хвилину, поєднуючи високу швидкість з запаморочливими піруетами.

Чудова птах вибрала місцем життя узбережжі Антарктиди і острови Південної півкулі. Тільки галапагоського пінгвіна не влаштували холоду крайнього півдня і він живе на екваторі . Інші види птиці зуміли пристосуватися до самих суворих умов. Імператорський пінгвін, найбільший серед родичів, виводить пташенят в суворі морози, що доходять до -60 градусів. Самка відкладає одне яйце й обережно, з лап на лапи, передає батькові. Самець ховає яйце в теплу складку шкіри між черевом і лапами і виходжує близько 60 днів.

Молода мама на кілька місяців відправляється у морську далечінь від'їдатися і набиратися сил. Турбота про потомство лягає на батьківські плечі. До речі, вилупилися пташенят батько годує пташиним молоком! Він відригає для малюка живильний розчин, що виробляється організмом. ? аствор в 8 разів жирніше коров'ячого молока і містить в 10 разів більше білків. Але, як тільки з мандрів повертається мама, пташеня пересідає на її лапи і змінює раціон. Мама починає годувати малюка напівперевареною рибою.

Оперившийся пташеня покидає батьківське тепло і переходить на виховання в своєрідний дитячий сад. Під охороною і опікою дорослих пташенята ростуть до п'яти місяців. З настанням весни молоді пінгвіни готові до дорослого життя.